Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5141747 www.bgdnes.bg

Миков: Датата на конгреса на БСП ще бъде определена в средата на януари

"В средата на януари ще бъде определена датата и мястото на конгреса на БСП". Това каза лидерът на БСП Михаил Миков след заседание на Националния съвет на партията, цитиран от „Фокус”.

„Имахме тежко заседание с много изказвания. Беше прието решение, което очертава ясен хоризонт за провеждане на предстоящия конгрес. Решенията, които бяха приети, предвиждат в средата на януари точното насрочване на конгреса, определяне на представителството. Даваме си сметка, че този конгрес е изключително важен и за БСП, и за България, доколкото процесите в страната очертават един десен с елементи на авторитарен режим”, заяви Миков.

По думите му конгресът трябва да ангажира членовете на партията с изработване на позиции и алтернативи, за да може България да се развива в рамките на това, което предвижда Конституцията. „Бяха взети решения за въвеждане на организационнисъвети в общините – Хасково, Видин, Девин и Долна баня. Засега няма дата за конгреса. Изпълнителното бюро няма определен брой членове. По отношение на датата и мястото, това е въпрос, който се определя да бъде решен в средата на месец януари”, каза още Михаил Миков.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама