Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5142080 www.bgdnes.bg

Въпреки терора: 15 000 българи се стягат да посрещнат празниците в Париж

15 хиляди българи ще посрещнат Коледа и Нова Година в Париж. Прогнозата е на туристическия бранш, съобщи bTV.

Според туроператорите засега няма отлив от пътувания в чужбина въпреки терористичния акт в Париж и високото ниво от заплаха. Очакванията са дори за повишаване на търсенето и намаление на цените.

Реклама

Според туристическия бранш в следващите 4 до 6 месеца ще наблюдаваме увеличение на туристите именно в градовете, пострадали от тероризъм.

Причините са солидарност, необходимост да се видим с приятели, близки и бизнес партньорите си там. И най-вече - намаление на цените за тези дестинации.

Турция, която тази година се приема като дестинация с по-голяма заплаха, предлага 40 % намаление на туристическите си услуги.

По-ниски цени се очакват и във френската столица, както и в другите големи европейски градове със повишена степен на тревога.

Всяка година около 200 хиляди българи избират чужбина за коледно-новогодишните празници. Тази година се очаква ръст от 20%.

Според бранша само в първите 48 часа след атентатите е имало единични откази от заявени екскурзии във френската столица. Практиката обаче показвала, че след това интересът дори се повишава.

Коледата във френската столица излиза около 1000 лева на човек. Повечето резервации са направени още преди месеци, а при отмяна на пътуването в последните дни - загубата е за туриста.

Реклама
Реклама
Реклама