Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5142156 www.bgdnes.bg

1 арестуван в нова операция в Брюксел

Един човек бе задържан при нова антитерористична операция в градчето Ними в Югозападна Белгия, предадоха световните агенции. Неизвестен мъж с автомобил опитал да премине през поставените на пътя полицейски заграждения. Охраната успяла да го задържи, той е ранен, съобщи радио “БелРТЛ”. Десетки полицаи участваха в специализираната операция в белгийската община.

В същото време управата на парижкото летище “Шарл дьо Гол” съобщи, че от началото на годината е уволнила 57 служители с радикални възгледи.

Реклама

Петима били освободени след терористичните атака в Париж, съобщи представителят на службата за сигурност на парижките летища “Шарл дьо Гол” и “Бурже”.

В същото време френските власти започнаха разследване, след като бяха открити графити на арабски език на 4 самолета на компанията easyJet миналата седмица, съобщи в. “Дейли мейл”. Надписите били открити от вътрешната страна на панел към отсека с резервоарите, както и на врата на тоалетна.

Проверяват се хората, които са имали достъп до ограничения периметър около самолетите на летищата. Охраната преценила, че животът на пътниците не е бил застрашен в конкретните случаи. От съображения за сигурност следствието не разкрива кои са били 4-те града във Франция, където са открити графитите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама