Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5142159 www.bgdnes.bg

Ненчев не отрече, че предстои смяна на шефа на отбраната

Министърът на отбраната Николай Ненчев не отрече, че предстои смяната на началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов.

В отговор на въпрос на Нова телевизия той обясни, че процедурата е дълга и неговото евентуално предложение трябва да мине през Министерския съвет, а след това да излезе и указ на президента.

Реклама

Преди дни изтече информация, че вицеадмирал Николов едва ли ще получи полагащата се за поста четвърта звезда на адмирал и след 9 февруари, когато навърши 59 г., ще трябва да излезе в запаса. Според източници от МО диалогът между министъра на отбраната и военен №1 не бил на необходимото ниво. Николов е първият морски офицер, който оглави Щаба на войската, от Освобождението насам. Той бе назначен през юни 2014 г. по предложение на тогавашния МО шеф Ангел Найденов.

Още 1000 военнослужещи има готовност да прати армията по границата при засилване на миграционния натиск срещу България, каза Ненчев. Той отново допусна, че теоретично е възможно България да вземе участие в сухопътна операция срещу “Ислямска държава”. (24часа)

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама