Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5143438 www.bgdnes.bg

БСП се преброява за конгреса, иска още пари по овърдрафт

Пускат за Коледа червено “Социалистическо пиво”

БСП ще се преброява заради конгреса. Решението за това бе взето от червения пленум в събота.

На “Позитано” 20 ще бъде създаден и единен регистър на основните партийни организации и клубове. Всяка от тях ще получи уникален идентификационен номер.

Реклама

Преброяването трябва да се извърши до края на януари, а от началото на февруари започват отчетно-изборните събрания преди конгреса.

Целта на преброяването е да се види в каква кондиция е партията, за да е честна кампанията при провеждането на отчетно-изборните събрания, обясни лидерът Михаил Миков.

В момента по документи в БСП членуват над 100 хиляди души. Около 45 хиляди пък вече са издадените електронни членски карти. Пленумът в събота е решил този процес да се ускори преди конгреса и постепенно да обхване всички структури.

БСП ще иска увеличаване на лимита си за овърдрафт със 100 хил. лева, разкриха още от “Позитано” 20. Причината е, че покрай местните избори парите са свършили, а има да се покриват текущи разходи преди превеждането на последния транш от държавната субсидия в средата на декември. Най-належащо е погасяването на месечната вноска на кредита, който настоящото ръководство наследи от предишното, начело със Сергей Станишев. Голяма част от кредита вече е погасена, остават около 400 хил. лв.

Очаква се за Коледа БСП да пусне като изненада за членове и симпатизанти червено “Социалистическо пиво”. Етикетите и капачките вече са готови, остава да се поръча бирата. За събора на Бузлуджа бе пуснато светло “Социалистическо пиво”, което бе особено популярно сред присъстващите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама