Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5143499 www.bgdnes.bg

Любовници топят банда, правела менте документи за бежанци

Петимата си общували по мейли и с куриери

Любовниците на членове на банда, правила и продавала документи менте на бежанци, са сред свидетелите по делото за фалшификатите. Жените описали как петимата уличени общували помежду си, макар пряко да не се познават, стана ясно в неделя в спецсъда.

Радослав Велев бил човекът, събирал заявките за фалшиви документи. Той ги възлагал на Евгени Котовски. Двамата разменяли и пари през “Еконт”. С помощта на една от свидетелките Котовски се свързвал с Анжело Веселинов. През него поръчките стигали до Николай Николов и Валери Дилов. В тяхната квартира антимафиоти откриха паспортни снимки и тампони за мастило. Смята се, че Николов и Дилов са били майсторите, правили фалшивите документи. Двамата държали в апартамента и полицейска униформа. Засега обаче не е ясно дали са я използвали, кога и защо. В дома на Велев ченгетата открили както истински, така и подправяни лични карти.

Кокаин, амфетамин и марихуана пък държал в дома си Анжело Веселинов, твърди прокуратурата. Адвокатите на 5-имата поискаха клиентите им да бъдат пуснати. Мотивът - нямало банда, тъй като всеки познавал само по един от другите обвиняеми. Съдия Иво Хинов обаче посочи, че задържаните са общували чрез посредници, и отказа да ги пусне. На заседанието се разбра, че любовници са били ползвани за връзка. Решението на съда може да се обжалва в 3-дневен срок. 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама