Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5143546 www.bgdnes.bg

Анкара: Санкциите на Русия само задълбочават проблемите

Икономическите санкции, наложени от Русия на Турция, само задълбочават проблемите между двете държави, обявиха властите в Анкара, цитиран от Ройтерс.

Руският президент Владимир Путин наложи в събота сериозни икономически санкции на Анкара заради инцидента със сваления бомбардировач. Забранява се вносът на определени групи стоки, ограничава се дейността на турски организации и се забраняват чартърните полети между двете държави. От догодина се забранява в Русия да бъдат наемани турски граждани. От 1 януари 2016 г. отпада и безвизовият режим с Турция.

Реклама

Сирийската армия обяви, че Турция е увеличила доставките на оръжие за бойците, сражаващи се против правителствените войски в Сирия. Оръжието се доставяло като турски “хуманитарни конвои” срещу евтин петрол и антични ценности.

Близо 50 000 души се събраха в Диарбекир на погребението на известния кюрдски адвокат Тахир Елчи, който бе убит в събота от въоръжени нападатели на пресконференция, предаде АФП. Турският премиер Ахмет Давутоглу заяви, че убийците на Елчи ще бъдат открити и че посегателството върху него е посегателство върху самата Турция.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама