Реклама
https://www.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5143931 www.bgdnes.bg

Вижте най-красивата затворничка в Бразилия. Мис Престъпничка ще лежи 39 години

Властите повдигат самочувствието в задръстените пандизи

Новата кралица на бразилските затвори е професионална жрица на любовта и закоравял престъпник с богато досие и сурова присъда.

Къдравата брюнетка Мишел Нери безапелационно отвя конкуренцията на годишния конукрс "Мис Затворничка" и се окичи с корона. Изящната 27-годишна дама е зад решетките от 2010 г. Осъдена е на 39 г. строг тъмничен затвор в "Талавера" за грабеж. Към присъдата са добавени още 6 лета за практикуване на проституция в пандиза.
Тя печели наградата в жестока надпревара с десетки мургави хубавици. Всичките са настанени в женското отделение на охранявания със свирепи мерки за сигурност затворнически комплекс "Талавера" в покрайнините на Рио де Жанейро. Там попадат само представителките на нежния пол с тежки престъпления и дългогодишни присъди. Единственото развлечение за жените вътре е конкурсът за красота.
"Идеята на начинанието е да се повиши самочувствието на затворничките", коментират организаторите му, които са предимно доброволци от църковните настоятелства. Спонсор на мероприятието са обществени организации, които всяка година отделят сериозна сума за проявата. Участничките в нея сами определят журито, което има нелеката задача да пресее финалистите.

Реклама


Преди грандозния финал миските имат право да пробват различни тоалети, докарани отвън специално за целта. За още по-голямо зрелище управата на затвора допуска красавиците да бъдат гримирани. В употреба влиза и сешоар и маша за коса, а прическите са почти като истински. На импровизирания подиум мацките дефлират досущ като техни именити колежки от финала на "Мис Свят".


"Затворите са задръстени от престъпници, а липсата на достатъчно места е чудовищен проблем. Общия брой легла в пандизите из цялата страна е 377 хил., а в момента там са изпратени повече от 600 хил. души. Именно заради това властите търсят начини да разнообразят живота на затворниците, които да не мислят за битовизми, а за нещо по-значимо", коментират местни медии, като се позовават на данни от правозащитната организация "Хюман райтс уоч". Според официалната статистика на Бразилия процентът на дамите зад решетките от 2000 до 2014 г. е скочил с 567 и почти достига този на силния пол.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама