Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5144124 www.bgdnes.bg

Ангелкова: Имаме потенциал да привлечем руските туристи, отказали се от Турция

"България има потенциал да привлече руските туристи, които се отказват да пътуват в Турция", каза министърът на туризма Николина Ангелкова за "Фокус". Тя допълни, че се очаква ръст на руските туристи в България през лято 2016 г. Министърът обясни, че министерството отсега е предприело сериозни мерки и провежда целенасочени кампании

„Най-големите туроператори бяха в България и вече посетиха местата, които представляват интерес и затова ще продължим да организираме такива информационни туристически турове. Обсъждат се и възможностите за още по-голямо облекчаване на визите за руски граждани. Защо не да има за някои групи и безплатни такива? Но все още сме в един много начален етап на обсъждане. В момента, в който излезем със съответните разчети, ще можем да кажем какви още мерки допълнително сме предприели в тази посока“, коментира още Ангелкова.

Според нея имало потенциал за привличане на руски туристи. „Самите руски туроператори залагат едни доста големи числа за следващото лято и се надявам, че с мерките, които предприемаме, ще успеем да бъдем доста по-конкурентоспособни и да се преборим за доста по-голям дял от руските туристи, които да се пренасочат към България“, допълни министър Ангелкова. Тя каза още, че и турският, и руският пазар са важни за българския туризъм и затова от голямо значение е да не възникват конфликти между двете страни. Министърът допълни, че за България е важно съседите й да са стабилни, тъй като за туризма сигурността е на първо място.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама