Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5144362 www.bgdnes.bg

Еленски полицаи задържаха автокрадец, дирен от 6 полицейски управления

Бързо производство за неизпълнение на полицейско разпореждане е образувано в Районното управление на МВР в Елена срещу 52-годишен мъж от Враца.  В петък около 15.55 ч. в балканския град полицейски служители опитали да спрат за проверка лек автомобил "Опел Фронтера".

При подаване на сигнал със стоп палка водачът не само, че не спрял, но и увеличил скоростта и отпрашил в посока с. Мийковци. В землището на селото той изоставил автомобила, с което осуетил извършването на полицейска проверка, уточниха от Областната дирекция в Търново.

Реклама

Оказало се, че джипът е задигнат няколко часа по-рано от лясковското село Джулюница, а беглецът е специалист по отнемане на коли из цялата страна. Врачанинът действал по отработена схема с обяви за продажба на автомобили в интернет. Уговарял оглед със собственика, мятал се зад волана под предлог, че иска да тества колата и "забравял" да се върне, разказаха криминалисти.

Минути по-късно мъжът бил установен и задържан. Оказал се 52-годишния А. В., известен на полицията и осъждан. В хода на извършената проверка било изяснено, че той е обявен за издирване с мерки "принудително довеждане" от 6 полицейски управления на територията на Варна, Бургас, Сливен и СДВР. Дирен е и от Районен съд - Варна с мярка "задържане под стража" и привеждане в затвора в гр. Варна. А. В. е предаден на ОЗ "Охрана съдебна власт" - В. Търново. Уведомени са всички инициатори по издирванията.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама