Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5144420 www.bgdnes.bg

Цветан Цветанов: ГЕРБ има много кметове, което засилва отговорността пред нас

За нас е изключително важно развитието на регионите. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на конференция на тема „Перспективите пред местната власт и новия програмен период“, съобщи „Фокус”.

Конференцията е организирана от Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и фондация „Ханс Зайдел“.

Реклама

„ГЕРБ спечели изключително много кметове, което засили отговорността и предизвикателствата пред всички нас. ГЕРБ има 129 кмета. Идеята на тази конференция е да се познавате, да станете един силен отбор и да станете част от развитието на България. Длъжни сме да правим политики за хората, а не само да се фокусираме в това, което е партия ГЕРБ. Затова на тази конференция са поканени и всички областни кметове, които представляват съответните избиратели и съответните населени места. Ние няма от какво да се притесняваме и да не поканим кметови от всички областни центрове“, коментира Цветанов.

„Искахме да направим такъв акцент, който да даде възможност на новите кметове да влязат по-бързо в проблематизацията и там, където няма нужния капацитет за справяне с предизвикателствата, той да бъде изграден, благодарение на добрите практики", заяви още той.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама