Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5145242 www.bgdnes.bg

Почерненият дядо Стефан Софиянски: В шок съм от смъртта на внучето

"Опитвам се да се отърся от шока. С времето всичко ще се оправи. Само това мога да кажа. Трудно се говори след такава трагедия."


Това сподели единственото пред "България Днес" Стефан Софиянски за пръв път след трагедията, която сполетя неговата фамилия. Преди няколко дни ексначалникът на столицата погреба петмесечното си внуче Камен. Бебето е от най-голямата дъщеря на Софиянски - Елена. То се роди през лятото, а негов баща е бизнесменът Лъчезар Йорданов. Той е един от собствениците на популярните клубове "Баш бар" на къмпинг "Градина".
Малкият Камен внезапно починал от мозъчен аневризъм пред очите на майка си. Неговото заболяване било изключително рядко. То било известно в медицинските среди като "синдром на бебешката смъртност". То засяга едва около 5% от населението. При нея стените на кръвоносните съдове се издуват като балон и в един момент се пръсват.
Болестта е непроследимо даже за съвременната медицина заболяване, при което кръвоносните аневри в мозъка се подуват внезапно и пръсват.
По непотвърдена информация Елена била в шок от трагедията. Тя дори имала срещи с психолози, за да може да се успокои. Жената на бившия градоначалник и служебен премиер Алиса също много се тормозела от злощастния инцидент. Единствено Стефан Софиянски бил на себе си след ужасната трагедия, сполетяла семейството. Въпреки че му било трудно да преглътне случилото се, той крепял дъщеря си и зет си.
Самото раждане на Камен подранило. Понеже бащата Лъчезар отсъствал, наложило се другата дъщеря на Софиянски - Ива, да кара бързо сестра си в болницата. По това време Ива също била в напреднала бременност (малко след Елена и Ива се сдоби с втора рожба - Васил, кръстена на свекъра й Васил Божков - бел. авт.). Когато двете бременни щерки на бившия столичен кмет влезли в родилното, там смутено попитали дали идват и двете да раждат.
Камен бил любимото внуче на Стефан Софиянски, твърдят близки до фамилията на бившия кмет и служебен премиер. Бившият кмeт на София дори плакал от радост, че в родата се е появил такъв голям юнак и въобще не криел сълзите си.
"Камен се роди едро бебе. С едни големи ръце. Як мъж", разказа Софиянски, след като Камен се появи на бял свят.
Почерненият баща Лъчезар явно е намерил начин как да забрави за трагичната случка от миналата седмица. Бизнесменът бе в събота в "Арена Армеец", където изгледа демонстративния мач на най-добрия български тенисист Григор Димитров срещу французина Гаел Монфис. Компания на Лъчезар Йорданов правеха по-малката сестра на Елена - Ива, и нейният съпруг Антон Божков.
Елена и Лъчезар се венчаха миналата година. Церемонията се състоя на плажа, след като сватбарите се веселиха славно в заведението на младоженеца. Фамилията на бившия кмет събра приятели и роднини на плажа на къмпинг "Градина" до Созопол, за да полеят сватбата на Елена.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама