Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5145321 www.bgdnes.bg

Крисия запалва най-високата елха

30 метра!
Точно толкова ще е висока най-голямата елха в България тази година, показа проверка на "България Днес".


Масивното дърво ще бъде разположено в град Стамболийски, а за радост на местното население запалването на светлините му ще бъде съпроводено с концерт на детето-чудо на българската музика Крисия. Идеята за коледната елха е на новоизбрания кмет на община Стамболийски Георги Мараджиев. Лично той се е ангажирал с доставката и поставянето на коледното дърво. От местната управа се похвалиха, че елхата им ще бъде 10 пъти по-висока от тази в Пловдив, която ще се извисява на скромните 3 метра.
Предишният кмет на Стамболийски Иван Атанасов управлява града в продължение на четири мандата, но нито веднъж не се заел да постави коледно дърво в града. В концерта покрай запалването на лампичките ще участват първо професионален състав "Етноритъм" и народната певица Сийка Хълбукова, а след това на сцената ще се появи Крисия.
Традиционно коледната елха в София ще грейне на 1 декември вечерта. Дървото в градинката пред хотел "Рила" тази година ще остане на второ място по височина със своите 25 метра. В шоуто по пускането на светлините ще се включат българските участници в детската "Евровизия 2015" Габриела Йорданова и Иван Стоянов.
Трета по височина тази година ще е коледната елха на площад "Георги Измирлиев" пред сградата на община Благоевград. Красивото празнично дърво е високо 22 метра. Елхата бе поставена с помощта на специализирана техника, за да влезе на 2,5 метра под земята, което да осигури стабилност и сигурност. Нейното осветяване е насрочено за 3 декември. Ден по-късно ще светне дървото в Сливен, а на 7 декември ще запалят лампите в Кюстендил. Точно на Никулден пък коледният дух ще се пренесе във Варна. На същия празник 18-метровото дърво в Бургас ще грейне с 20 000 лампички.
В Русе и тази година ще се радват на 13-метрова изкуствена елха, която беше показана за последно миналата Коледа.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама