Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5145975 www.bgdnes.bg

Супа от ряпа и миди за лидерите в Париж

Супа от ряпа, предястие от миди “Сен Жак” на пара, диетично бяло пилешко месо, жито с пресни билки, приготвено като ризото, и торта “Париж-Брест” бяха приготвени за обеда на лидерите на конференцията, съобщиха френски медии.

Според френския външен министър Лоран Фабиус менюто съчетава превъзходните качества на френската гастрономия и спазването на екологичните стандарти. Ястията бяха дело на петима от най-известните френски готвачи - Яник Алено, Александър Готие, Никола Мас, Марк Вейра и Кристел Брюа. Те участваха на доброволни начала с използването на местни, предимно биопродукти. За пиене бяха предложени шампанско, вино и натурални плодови сокове. Не мина и без задължителното френско сирене - този път от Савойския регион, сервирано със салата.

Екогозбите бяха сервирани в севърски порцелан от сервизите на Елисейския дворец, а самият обяд протече повече от делово - само час и 15 мин.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама