Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5145987 www.bgdnes.bg

Гейубиец разхожда 20 часа мъртвата си жертва

Секс, мъжка ревност и много дрога са сред причините

На 3 март в 2013 г. в 5,30 ч сутринта пред Бърза помощ в Харманли паркира БМВ. Баща и син свалят млад мъж в одеяло и го предават на дежурния парамедик.

Фелдшерът Стойчо Стоев не може да стори друго, освен да констатира смъртта. Тялото вече е изстинало и е започнало да се вкочанява. Не е необходим дори медицински опит, за да се заключи очевидното: става дума за насилствена смърт. Окървавеното и насинено тяло е на 24-годишния Калин Георгиев. С едно обаждане до местното РПУ машината на разследването заработва.

Реклама

Две години и половина по-късно 5-членен състав на Хасковския окръжен съд ще произнесе присъдата над признатия за виновен за убийството 38-годишен Ерол Мюмюн от харманлийското село Надежден:

доживотен затвор

с право на замяна

Еднополов секс, мъжка ревност и много дрога са декорът на безвъзвратно случилото се. Ерол и Калин са близки приятели от няколко месеца. Бъдещият извършител е безработен, прехранва се от пласиране на наркотици.

Често бил в компанията на проститутки и сводници по хотелите в Харманли и Свиленград. Излиза от турски затвор през 2011 г., след като е излежал 6 години за трафик на дрога. У нас за приятелското обкръжение амфетките са безплатни. “При употребата на опиати Мюмюн ставал сексуално активен, превъзбуден и

силно агресивен

при отказ от

близост”,

твърди държавното обвинение.

Калин е скромен и затворен тип младеж, работи във винарска изба в село Коларово. Живее при баба си Калинка в Харманли. В края на февруари успял да събере пари и смятал да си купи мотор. Взел си дори 2 дни отпуск от службата, за да обиколи борсите.

На 27 февруари 2013 г. той си е в родното село Надежден, където вижда Хасан Хасан, с когото са играли още в детството му на село, а отскоро са познати и по-отблизо. Двамата пият кафе в селския хоремаг, разговорът е лежерен и се върти около предстоящата покупка. Хасан връща до Харманли Калин с автомобила си. Уговарят се да се видят на следващия ден.

Тогава след общуването в кафе-аперитива “Ривиера” Хасан и Калин

Реклама

приключват

срещата с

интимност в

квартирата му

“Бях с него, но всичко беше доброволно. Първият път се случи още на 23 февруари”, свидетелства по-късно пред съда активният в половото сношение Хасан. Майката на убития - Денка, пък припадна в съдебната зала, след като за първи път узна за сексуалната ориентация на сина си.

На 1 март предполагаемият “титуляр” в гейвръзката Ерол среща на улицата до сградата на общината в Харманли Калин. Качва го в бавареца си и двамата отиват да се надрусат. Ерол топи “леда” в алуминиево фолио на балон от електрическа крушка и наркотикът се пуши: така ефектът е по-бърз.

Мястото до общинската болница в 10 ч сутринта обаче е пълно с минувачи и теренът не е сигурен. Двамата потеглили в посока юг към село Иваново. По пътя ударили по още една доза. След разговор със своя братовчедка вече в селото Ерол и спътникът му се скарали. По обратния път към Харманли Калин

намерил сили да

сподели за новото

си увлечение

Вече по здрач двамата са в жилището на Калин при баба му. Следва нова порция атамфетамин, а на масата слагат ракия и мезета. Калин кани и Хасан по телефона, но в 19,30 ч той се бави. В крайна сметка след час всички са в квартирата: Калин, Ерол и Хасан, който е взел със себе си и друг познат: Мусин Мусин. Черпнята с алкохол се подновила, а пласьорът този път направил линии за шмъркане през свита на фунийка банкнота.

“Като се

надрусам, ми се

приисква. Жена,

мъж, няма

значение”,

обявил пред компанията Ерол. И започнал свойски и недвусмислено да пощипва Калин по шията и бузата. “Стига, стига”, възпротивил се ухажваният.

Ерол повикал навън Хасан и взел да му държи сметка. “Той не ме интересува. Тръгвам си, отивам да е.а жени”, бил не по-малко ядосан Хасан. В крайна сметка той и Мусин си тръгнали с уговорката за парти на следващия ден.

Ерол и Калин останали сами цялата нощ. Според обвинителите те продърлжили с наркотици и алкохол. “Пострадалият обаче е отказал полова близост”, заключава разследването. Рано на следващата сутрин бабата Калинка влиза в стаята и моли внука си да отиде до аптеката, свършили ѝ били хапчетата.

Вместо до аптеката обаче БМВ-то потегля към село Иваново. Там бъдещ убиец и жертва си купуват запалки: за да продължат да топят амфетките и да ги пушат. Мустафа Мехмед вижда за последно Калин жив. И чува репликата на Ерол:

“Ще те заколя,

ще те трепя”

“Той беше много дрогиран. Стана агресивен. Започна да халюцинира. На няколко пъти каза, че нещо го лазело. До село Върбово спряхме до крайпътна чешма. Той изпи литър на един дъх, аз също пих. Хукна да бяга към язовира на 150 метра, аз след него. Като ме видя, все едно пред него бе чудовище. Отново извика: “Змии ме лазят”. Ударих му няколко шамара, за да се оправи. Той обаче ме бутна и скочи в язовира”, обяснява свидетелят Мюмюн.

Съдът обаче кредитира обяснението на държавното обвинение: “Пострадалият е започнал да бяга към язовира. Подсъдимият го е застигнал и е започнал да му нанася удари с ръце в главата. Пострадалият е паднал, а ударите са продължили с крака по главата и тялото. Преодолявайки съпротивата му, обвинаяемият

съблякъл

панталона и

бельото на

Калин и със сила

разтворил

краката му,

осъществил с него полово сношение, като проникнал неколкократно с половия си член в ануса му. Несъгласен с извършеното посегателство, Калин се съпротивлявал. Последното провокирало силна агресия от страна на Ерол, който започнал да му нанася силни удари с неустановен намерен на място цилиндричен предмет по гърдите, гърба и крайниците. След това скачал с крака по глава и гърдите му в продължение на няколко часа. Вследствие на това Калин изпаднал в травматичен шок.” Смъртта настъпила малко по-късно, когато с цел замитане на следи престъпникът

оставил жертвата

си в студената

вода

Аутопсията констатира, че конкретната причина за смъртта е механична асфикция - белите дробове на Калин се запушили от собствената му кръв. Убитият е и с разкъсвания и кръвонасядания в аналната област, като вероятната причина е насилствен полов акт.

“Не съм толкова надарен, че да предизвикам такова нещо”, защитава се подсъдимият. Съдът обаче отказва експертиза на пениса му - разкъсванията можели да настъпят при самата съпротива, не от размера. Следи от сперма обаче не са намерени.

“Между 8 и 14 ч на въпросния ден, в който времеви отрязък е настъпила смъртта, няма никакви свидетелски показания нито пък доказателства и доказателствени средства. Обвинението се гради единствено на съдебно медицинската експертиза. Леталният изход е можел да настъпи от няколко фактора освен от нанесения побой: свръхдозата наркотици и хипотермичния шок от престоя в ледената вода”, пледира защитникът на Ерол Мюмюн адвокат Иван Минев. Той ще обжалва присъдата. Според него довереникът му можел да избегне второто по тежест наказание, ако още на място е извикал Бърза помощ и полиция.

Вместо това Ерол е с впечатление, че приятелят му още е жив: “Започнах масажи, после се върнах във Върбово и попитах за фелдшер. След това пак обратно, опитвах се да го спася.” Между порциите дрога Мюмюн разхождал вече мъртвото тяло до 5 ч на следващата сутрин. Първо двама виждат

голия и покрит

само с яке труп

След това още трима с каруца забелязват, че проснатото момче до водоема не дава признаци на живот. После вече в 20,30 ч вечерта в Харманли Неделин Делчев е заставен да инжектира в крака на Калин течен аналгин, “за да го затопли”.

По-късно и компанията от предната вечер заедно със сина на Ерол Назим били заведени до задната седалка на БМВ-то, където Калин лежал бездиханен. “Да идем някъде да му пуснем топъл душ да се стопли”, упорствал и в 23 часа през нощта явно изпадналият в амок от наркотиците убиец. “Не можем да го водим в болница. Ще разберат, че е дрогиран и насилен. По-добре да го заровим някъде”, бил следващият аргумент.

Реклама
Реклама
Реклама