Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5146011 www.bgdnes.bg

Шеф на металурзи стана Мистър Икономика 2015, а банкерка - Мисис

Премиерът Бойко Борисов връчи традиционната статуетка на Никола Добрев

Мистър Икономика на 2015-а стана шефът на КЦМ 2000 Никола Добрев. Той получи наградата от премиера Бойко Борисов.

Реклама

Мисис Икономика за 2015 г. пък е Петя Димитрова - изпълнителен директор на Пощенска банка. Призът й бе връчен от Иван Папазов, шеф на “Винпром Пещера”, и министърът на икономиката Божидар Лукарски.

35-ма предприемачи бяха номинирани в тазгодишното издание на конкурса “Мистър и Мисис Икономика”. Той е организиран от най-голямата работодателска и бизнес организация в България - КРИБ, и екипа на сп. “Икономика”. По традиция победителите получават статуетката “Рибарят и златната рибка”, превърнала се в запазена марка на конкурса през годините, както и специална грамота. Церемонията по връчването им стана

на изискана

церемония в

хотел “Маринела”

в София

Наградата за старт в кариерата спечели Светослав Петров - основател и управител на Джобтайгър. Наградата му връчи Огнян Донев, изпълнителен директор на “Софарма.” Призът за финанси и застраховане отиде при Борислав Тодоров, управител на “Кюн лизинг” и на “Акорт” , а статуетката бе връчена от Валентин Златев, генерален директор на “Лукойл”.

В категорията ИКТ, аутсорсинг и бизнес услуги победител стана Цветан Алексиев, шеф на “Сирма Груп холдинг.”

Наградата за търговия и услуги отиде при Димитър Димитров, шеф на “Софарма трейдинг”. Тя му бе връчена от Николай Вълканов, изпълнителен директор на “Минстрой холдинг.” В категорията транспорт и логистика призът бе за основателят на “Дискордия” Христо Христов. Наградата му бе връчена от транспортния министър Ивайло Московски.

Специална награда за борба със сивата

Реклама

икономика получи Артур Туремка,

шеф на “Мастъркард България

Глоджево поучи почетен златен знак на КРИБ по повод 60-годишнината си.

В категорията земеделие и хранителна индустрия призът бе за Георги Милев, собственик на “Елеа”. Той го получи от министъра на земеделието Десислава Танева. Призът за подкрепа за стартиращ бизнес отиде при Ангел Геков, председател на УС на Българската Банка за Развитие.

Наградата за индустрия бе връчена от финансовия министър Владислав Горанов на Светлин Стоянов, шеф на “МТГ Делфин”.

Бизнесмени от различни сектори се състезаваха в 10 категории (Виж таблицата). Победителите избра жури, съставено от членовете на управителния съвет на КРИБ.

Реклама
Реклама
Реклама