Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5146040 www.bgdnes.bg

Внукът на космонавта Георги Иванов уби жена с джип, подарък от баща му

Младежът още няма

обвинение за смъртта й

Внукът на космонавта Георги Иванов е тийнейджърът, който с мощния си джип причини смъртта на 72-годишна жена. Крис-Антъни Желев, който все още е ученик, в петък навлезе в насрещното с БМВ Х5 и се удари челно в баничарка рено. При сблъсъка на столичния бул. “Цар Борис III” почина майката на благоевградския строителен предприемач Георги Шимбов.

Крис заедно със свои приятел и приятелка се прибирал с джипа от училище. Тримата карали в посока центъра по бул. “Цар Борис III”. Валял дъжд. Подлъган от мощността на колата си, 18-годишният младеж навлязъл в насрещното с висока скорост. Ударил челно рено, тип баничарка, което пътувало към Благоевград. Последвал зверски сблъсък, при който 72-годишната Янка Шимбова загинала на място в реното. Шофьорът до нея счупил глезен.

Реклама

Мощният джип на Желев продължил, хлъзгайки се по мократа настилка, и се забил в оградата, отделяща пешеходната зона на булеварда.

Крис имал книжка едва от 2 месеца. От автошколата, в която я е изкарал, разказаха, че по време на курса младежът е бил изряден шофьор. Времето обаче било сухо и младежът нямал опит при шофиране при дъжд.

Желев още не е обвинен, няма и мярка за неотклонение.

След катастрофата момчето слязло от джипа и изпаднало в паника, разказаха за “24 часа” очевидци. Когато разбрал, че е убил жена, започнал да скубе косите си. Притесен, повикал приятели, които се отзовали за минути. Според тях шофьорът на реното налетял на бой на внука на Георги Иванов. Хора, присъствали на погребението на Янка Шимбова, обаче са категорични, че Крис наистина е ял бой, но от бащата на момичето, което било с него в джипа. От удара девойката е със счупен нос.

Катаджии също твърдят, че няма как шофьорът на реното да е налитал на бой. Мъжът бил заклещен в колата и се наложило да я режат, за да го извадят.

Самият Крис също бил прегледан в “Пирогов”, след което е освободен за домашно лечение. Заради преживения шок младежът не е отишъл на училище в понеделник. Желев е абитуриент в Италианския лицей в столичния кв. “Горна баня”. В гимназията го описват като отличен ученик. През март т.г. Крис завоювал трето място в конкурс на Младежкия център за поезия. Изпратеният от него стих е написан на италиански език, споделиха пред “24 часа” запознати.

Мощното беемве е подарък за 18-ия му рожден ден от баща му Владимир Желев. Крис е доведен внук на Георги Иванов. Майка му е дъщеря на втората съпруга на Иванов. Тя също има предишен брак, от който е дъщеря ѝ Станка. Двамата с Иванов имат едно дете - Иван.

Запознати обаче споделят, че именно Крис-Антъни е любимият внук на Георги Иванов. Той бе потърсен от “24 часа”, но не отговаряше на мобилния си телефон. Този на Крис пък бе изключен.

Реклама
Реклама
Реклама