Реклама
https://www.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5148271 www.bgdnes.bg

Стръмният път на Шиниъд О'Конър: Търся работа и жилище, нуждая се от помощ (видео)

Вероятно задълбочаването на проблемите на ирландската певица Шиниъд О'Конър са започнали на 15 септември тази година. Възможно е обаче това да се е случило и много по-рано. Така германското издание "Ди Велт" коментира опита за самоубийство на  родената през 1966 година звезда - майка на 4 деца, с 4 брака зад гърба си.

На 15 септември 48-годишната Шиниъд пuбликува снимка на тъмен, широк белег в долната част на корема си в профила си във Фейсбук. Татуираната й ръка е поставена покровителствено върху него.

Реклама

"Господи, мисля, че трябва да умра", пише певицата към снимката.

Белегът е в следствие на операция за премахване на матката - операция, която е позната за много жени на средна възраст.

Шиниъд претърпява тази операция на 26 август. От тогава тя се бори с физическите и психологическите последици от намесата.

Певицата, станала известна с  "Nothing compares 2 u" през 1990 година, изпада в депресия.

На 28 ноември тази година тя написа в профила си във фейсбук: "Отчаяно търся работа и място, на което да живея. Може ли някой да ми помогне? Семейството ми се отнесе много лошо с мен, че едва мога да се запазя жива. Но ще го преживея. Защото заслужавам по-добро.

Бащите на синовете ми и най-големият ми син - на 28 години, ми забраняват да виждам децата си. След операция на матката страдам от депресия и защото на никого не му пука за мен." Публикацията вече е изтрита.

Най-малкият син на ирландката е 8-годишен.

Реклама

От своите 580 000 фенове във фейсбук певицата получава голяма онлайн подкрепа - под формата на харесвания на статуса, окуражаващи думи и съвети.

Състоянието обаче на Шиниъд продължава да се влошава. В неделя - 29 ноември, тя шокира последователите си със следващ пост, в който пише за самоубийство.

В него тя съобщава, че се намира, регистрирана с фалшиво име, в ирландски хотел.

"Последните две нощи ме подготвиха. Взех свръхдоза. Няма друг път за мен, най-после да видя някаква перспектива", пише певицата.

Виждане на перспектива и борба с трудностите - с това трябва да се справя Шиниъд още от дете. Тя е третото от пет деца в брак на адвокат и домакиня, който в най-добрия случай е описван като "бурен", а в лошия - като " катастрофален.

Родителите й се женят млади, бързо след това се разделят. Три от децата остават при майката, сред тях е й бъдещата звезда. Следват трудни години на липси - физически и душевни.

Когато е на 13, баща й я взима при себе си. Оттогава обаче живее и в интернати и манастири. Близки до семейството я описват като трудно, но същевременно и креативно дете, което изразява себе си преди всичко чрез музиката.

През 1985 година майката на певицата умира при катастрофа. Шиниъд никога не успява да преживее трагедията.

5 години по-късно ирландката вече е звезда. Видеото на "Nothing compares 2 u", в което е с гола глава и плаче, докосва милиони хора.

Работи с много световни звезди, преспива и с много свои колеги.

Реклама
Реклама
Реклама