Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5148568 www.bgdnes.bg

Оланд гощава Обама в шикозен ресторант с гоблени

Американският президент Барак Обама и френският му колега Франсоа Оланд се срещнаха на вечеря в шикозен парижки ресторант на площад “Вож” в квартал Маре след първия ден на световния форум за климата.

Двамата президенти разговаряха в изисканата атмосфера на ресторант “Амброази”. Заведението, притежаващо три звезди на гида “Мишелен”, се държи от двамата майстор-готвачи Матьо и Бернар Пако от 1986 г. Вечерята там обикновено струва около 380 евро на човек, пише в. “Дейли мейл”.

Реклама

При приглушената светлина на кристални полилеи и сред стени, покрити с гоблени от XVII в., двамата президенти седнаха един срещу друг на маса с още 12 сътрапезници, сред които френският премиер Манюел Валс и американския държавен секретар Джон Кери. Обама предупреди шеговито репортерите да внимават: “Да не счупите полилея - не можете да си го позволите!”, цитира го Асошиейтед прес. Оланд и Обама си размениха няколко шеги в началото на вечерята. Американският президент остави избора на меню на френския си колега, като каза с усмивка, че “ще следва съветите на президента”.

Глобалното затопляне е най-голямата заплаха за човечеството и световните лидери трябва да действат сега, заяви при откриването на срещата за климата принц Чарлз. Във вторник британският престолонаследник трябваше да направи специален апел в защита на горите и срещу действията на големите корпорации пред делегати от 195 държави, предаде Би Би Си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама