Реклама
https://www.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5157833 www.bgdnes.bg

Канят Цар Киро в "Под прикритие", той отказва заради влошено здравословно състояние

Циганин художник ще се въплъти в ролята на ромския барон

Циганският кримигерой Кирил Рашков отказа да участва в новия сезон на хитовия сериал "Под прикритие", научи "България Днес". Цар Киро е трябвало да изиграе образ на ромски подземен бос, но заради влошеното си здравословно състояние и проблемите с правосъдието категорично отказал.


Според една от сюжетните линии в петия сезон на култовата кримка сценаристите решили, че ролята на цигански барон е най-добре да бъде изиграна от Рашков. Въпреки примамливия хонорар Цар Киро категорично отказал. Това принудило сценаристите ударно да започнат издирване на подходящ актьор, който да се въплъти в образа. Тъй като началото на снимките бе по Черноморието, те съсредоточили търсенето в циганските гета на Бургас и съседните селища. В созополското село Равадиново попаднали на подходящия профил. Това е циганският художник Стефан Христов. На кастинга той омаял продуцентите на сериала със своите непрофесионални актьорски умения. Стефан от дете живее в Равадиново. С жена си Нели държат железария в селото, но във всяка свободна минута самоукият майстор се посвещавал на четката. Съседите му обаче твърдят, че не подозирали за актьорските му заложби.

Реклама


"В сериала Стефан ще реже глави на поразия, което в Равадиново не може да се случи, защото тук българи и роми сме едно. Имаме висшисти и от двата етноса", хвали се кметът на селото Иван Пазвантов. Той е доволен, че в мястото, където години наред твори Христо Фотев, сега има изгряващи млади звезди.
В "Под прикритие" героят на Стефан Христов ще се забърка с трафик на хора и органи, докато край него се прекарват нелегални имигранти, а дилъри заливат Европа с дизайнерска дрога, българско производство. Твърди се, че цялата история е по действителни случаи. Въпреки че първо за ролята е поканен Цар Киро, Рашков е клиент на Темида с други обвинения. Според прокуратурата той е ръководил група за разпространение на наркотици, контрабанда на живак и притежание на антики. Последно преди дни бе обвинен за това, че е плюл двама журналисти и дори душил единия репортер.


Любопитен факт около сериала е, че звезда на световното кино ще участва в последните три епизода на "Под прикритие". Името му се пази в строга тайна, но по неофициална информация мистериозният актьор е играл със Стефан Данаилов в един от италианските сериали. Подозренията падат върху Микеле Плачидо, който няколко пъти е работил с Ламбо, още в сериала "Октопод", както и Иън Глен, познат на широката публика като сър Джора Мормон от "Игра на тронове".

Маргарита Илиева

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама