Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5190352 www.bgdnes.bg

“Хювефарма” купува активи на фирма в САЩ

"Хювефарма” придобива активи на американската компания Zoetis, съобщиха от българското дружество.

Сделката включва придобиването на производствени площадки в САЩ и международно портфолио от фуражни добавки, между които Albac и Bio-Cox/Salinomax, както и Inovocox EM1 - водеща ваксина срещу кокцидиоза при бройлери.

Реклама

“Хювефарма”

придобива

и контрол

над два завода

и предприятие за формулиране в САЩ и марките продукти R-Pen, Oxytet, Sul-Q-Nox, CTC, Lincomycin, Poultry Sulfa и Neo-Sol, Lincocin Forte, Stockade, Bacivet, Combiotic и Quadrisol с продажби основно в Европа.

Персоналът от трите производствени площадки ще бъде прехвърлен към “Хювефарма”.

“Изключително сме въодушевени от настоящото придобиване от Zoetis, което допълнително укрепва и развива отговорността ни към нашите клиенти в предоставяне на висококачествени продукти за животновъдството, произведени в заводите ни в ЕС и САЩ. “Хювефарма” остава вярна на стратегията си за създаване на напълно интегрирана корпоративна структура за производство и предлагане на продукти и услуги от световно ниво за глобалната ни клиентска база, коментират от компанията.

“Убедени сме, че силните търговски марки, свързани с тези активи, ще продължат успешно да укрепват нашите позиции на ключовите пазари и да увеличават потенциала ни за растеж”, заяви Кирил Домусчиев, собственик на “Хювефарма”.

Продуктите

ще бъдат

предлагани от

“Хювефарма” от

1 февруари 2016 г.,

като дотогава ще продължат да бъдат поръчвани от Zoetis.

“Това придобиване извежда на предни позиции стратегията на “Хювефарма” на ветеринарно- фармацевтичния пазар и допълнително засилва настоящото ни портфолио от продукти, коментира Глен Уилкинсът, президент на “Хювефарма” - САЩ.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама