Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5284582 www.bgdnes.bg

Варди отказа парите на "Челси"

Чудесата във Висшата лига на Англия не спират!
След като "Лестър" се разправи с "Манчестър Сити" и дръпна с пет точки на върха, нападателят на "лисиците" Джейми Варди подписа нов договор с клуба.
Така той се сам се отказва от възможността да спечели много повече пари, като премине в "Челси".
Варди е сочен за любимец на собственика на "сините" Роман Абрамович. Твърди се, че който и да бъде назначен за постоянен мениджър на "Челси", ще се опита да изкуши нападателя на "Лестър". За лондонския клуб не е проблем да плаща заплати от по 200 000 лири на седмица. Въпреки това Варди предпочете да преподпише с "лисиците" срещу 90 000 лири до 2019 г. Досега е получавал по 45 000 паунда.
"Много съм щастлив да остана в този клуб и да се боря за постигането на нещо специално - каза Варди - "Лестър" показа огромно доверие в мен. Щастлив съм да се отплатя и да подпиша дългосрочен договор."
Новината за новия контракт на голаджията дойде часове след сладката победа с 3:1 над "Манчестър Сити" на собствения им стадион "Етихад".
Мениджърът на "Лестър" Клаудио Раниери заяви, че играчите му не са се страхували в двубоя срещу богаташите на шейх Мансур.
"Това е лудост. Висшата лига е истинска лудост - каза щастливият Раниери. - Резултатът е добър. Футболистите се представиха отлично. Не се страхуваха нито за секунда. Искахме да победим. Отбелязахме ранен гол и не беше лесно да задържим концентрацията, но го направихме."
"Лестър" увеличи преднината си пред своите преследвачи, но играчите не искат да носят тежестта на фаворити за титлата.
"Взехме страхотна победа - коментира Рияд Марез. - Все още има много мачове, така че не можем да говорим за спечелване на Висшата лига. Трябва да продължим в същото темпо."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама