Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5286438 www.bgdnes.bg

Арестуваха пиян шофьор, заредил гориво, без да плати и катастрофирал при бягство

48-годишен великотърновец е задържан за 72 часа и ще бъде съден по бързото производство, след като пиян спретна екшън на бензиностанция в града.

Случката се разиграла в събота около 12,30 ч. 48-годишния И. И. от В. Търново влязъл в бензиностанцията, заредил автомобила си Фиат Типо с бензин и газ пропан бутан на стойност общо 105 лв. и понечил да си тръгне, без да плати. Потеглил с мръсна газ, но се блъснал в бордюр на бензиностанцията. В резултат на това се е пробил резервоара на автомобила и започнал теч на бензин. Служителите на обекта незабавно сигнализирали на тел.112. На мястото са изпратени екипи на сектор Пътна полиция" и пожарната във Велико Търново. При проверка на И. И. за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1.32 промила. Той е отказал кръвна проба за химичен анализ. Срещу него е започнато бързо производство за шофиране в нетрезво състояние. След доклад на материалите в прокуратурата той е привлечен като обвиняем и за измама.

Друг водач, употребил алкохол, е установен в Павликени. В 1.10 ч. след полунощ в понеделник е извършена проверка на лек автомобил "Форд Фиеста", управляван от 38-годишния Х. Х. от Павликени. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 2,25 промила. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. По случая е започнато бързо производство.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама