Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5286850 www.bgdnes.bg

Варненец ще лежи в затвора заради жестоко убийство на котка

Ефективна присъда за убийство на котка получи от Варненския районен съд 34-годишен мъж. Подсъдимият Янчо Янчев ще лежи 16 месеца в затвора заради извършената жестокост спрямо животното. В следобедните часове на 14 октомври 2014 г. на ул. „Хайдут Сидер“ в морската столица той няколкократно блъскал в асфалта и мачкал с крак котката, докато не я умъртвил, съобщи Дарик.

Действията му обаче били запечатани от охранителна камера, а човекът, намерил животното, изпратил кадрите на предаването „Господа на ефира”. След излъчването им извършителят е бил разпознат от зрители.

Реклама

Пред съда Янчев призна вината си и изрази съжаление за стореното. Той е осъждан многократно за посегателства срещу собствеността и личността, както и за разпространение на наркотици. Наказанието си той ще изтърпи при строг режим, а освен това ще трябва да заплати и глоба в размер на 2000 лева.

Междувременно полицията арестува мъж от варненското село Горен чифлик заради убийство на куче. Животното е било собственост на съседа на 66-годишния извършител. В неделя животното влязло в чуждия имот и било застреляно с ловна пушка. Стрелецът е задържан от полицията и срещу него е образувано досъдебно производство.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама