Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5286927 www.bgdnes.bg

Кражба на булка завърши с убийство в Кърджали - обзор /Снимки/

30-годишен беше застрелян показно по обяд в понеделник на пазара в Кърджали заради кражба на булка. Екшънът се разигра на малката уличка "Хан Аспарух" в 11,50 часа. Истрелите били предшествани от кратко сбиване между жертвата и убиеца.
"Стана за секунди двама мъже си размениха по няколко юмрука, след което се чуха се 3 изстрела и настана суматоха, разтичаха се хора вдигнаха падналия мъж, качиха го в автомобил и го откараха към болницата", разказаха продавачи в околните магазини. Убиецът успял да се измъкне в суматохата и избягал в уличките на кв. "Боровец". Минути след като простреляният бил приет в болница починал. При първоначалния оглед се установило, че има 2 огнестрелни рани - в гърдите и корема. Според криминалисти е стреляно почти от упор, а жертвата не е имала никакви шансове. По непотвърдена информация убийството е извършено с газов писторет, пригоден да стреля с бойни патрони. 

Убитият мъж е 30-годишен, казва се Махмуд и е от крайградското село Петлино. "Заради любов стана цялата работа", разказаха близки на убития. Според тях преди около 3 седмици братът на Махмуд отвлякал 17-годишна девойка от кърджалийския кв. "Прилепци". Родителите на момичето били против и настоявали то да се върне. Според близки на застреляния убиецът е непълнолетен братовчед на булката на име Мето.
Половин час по-късно районът на "Бърза помощ" на кърджалийската болница беше отцепен от полиция и жандармеристи с 2 камионетки. Жандармеристите бяха с шлемове, бронежилетки и палки, наредени в кордон. Те не допускаха до сградата близки и съседи на убития, които започнаха да се струпват в района половин час след инцидента. 

"Сега ще стане страшно. Кръв за кръв", заканваха се близки на жертвата.
По случая окръжна прокуратура в Кърджали извършва разследване по досъдебно производство за умишлено убийство. Полицията издирва извършителят на престъплението. 

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама