Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5288203 www.bgdnes.bg

Седмица преди нападението над инкасо автомобила убитият Борецов останал без работа

Седмица преди фаталното нападение над инкасо автомобил в Средец, 20-годишният Христо Борецов, който беше убит на място, останал без работа. Младежът бил уволнен от охранителната фирма, защото шефовете му били недоволни, съобщи "Телеграф".

Братовчед му - Бойко Борецов, с когото нападнали инкасо автомобила, работил доскоро в бургаски клон на известна охранителна фирма. Изкарал там близо два месеца, след което напуснал. През това време Бойко отговарял основно за охраната на инкасо автомобили и вероятно точно по тази причина с братовчед му решили да нападнат инкасо колата. По непотвърдена информация Бойко е бивш служител на фирмата, чиято собственост е автомобилът.

Реклама

В 8,55 ч в понеделник двамата братовчеди, маскирани и въоръжени с пистолет и спрей, атакували инкасо автомобил на пощата в центъра на града. Те нападнали в момента, в който бусът паркирал в задния двор на пощата, за да достави 140 хил. лв. за пенсии.

Първоначалният план на братовчедите бил да отвлекат автомобила с парите, стана ясно на брифинг, даден от шефа на апелативната прокуратура Любомир Петров и директора на ОД на МВР Калоян Калоянов.

Братовчедите нападнали гардовете на инкасото, докато слизали от автомобила. После опитали да го подкарат, но не успели. На около 3 километра бил намерен автомобилът, с който са дошли.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама