Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5288831 www.bgdnes.bg

Ваканция спаси живота на десетки ученици, 150 са ранените във влаковата катастрофа (снимки)

Двата влака, които се сблъскаха челно край Розенхайм в Бавария тази сутрин, са регионални и са използвани от стотици ученици като превоз до училище. Катастрофата е станала в 6,48 – час пик за учащите. Днес в Бавария обаче има карнавална ваканция и това е спасило живота на десетки деца. Властите уточниха броя на ранените – той вече е 150. От тях 40 са тежко пострадали, а 15 са с опасност за живота. 4-ма души са загинали, сред тях е един от машинистите.

Това е една от най-тежките катастрофи в историята на германските железници. Германски и австрийски спасители продължават да вадят пострадали от смачканите влакове.

Единият влак е дерайлирал и се е врязал в идващия насреща влак с огромна скорост. Все още не е ясна причината за това. Блъснали са се регионални влакове от марката „Меридиан”, които са собственост на частна фирма. Железопътният транспорт се използва от германците като превоз до работните им места и влакът е бил препълнен с отиващи на работа хора. На мястото на катастрофата незабавно пристигнаха германски спасителни екипи, както и подкрепления от съседна Австрия. Има десетки ранени, заклещени между ламарините на влаковете. Налага се вагоните да бъдат разрязвани, за да се извадят оцелелите. Хеликоптери откарват пострадалите в близки болници. Германските железници отвориха гореща линия за близки на пътуващите във влака. В 12 часа се очаква пресконференция на полицията с повече данни за катастрофата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама