Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5288851 www.bgdnes.bg

Майка прибра трите си деца от приют в Русе след 5-годишна семейна драма

Майка прибра трите си деца от приюта на БЧК в Русе след 5-годишна семейна драма. Районният съд постанови Е.Г.Г. да получи родителските права, а бащата да плаща по 100 лв. месечна издръжка за хлапетата и да ги вижда по 2 часа всяка събота от месеца, съобщи "Труд".

Магистратите отхвърлиха иска за двойно по-голяма издръжка и изплащането й за предходни години, като разрешиха да се издадат международни паспорти на децата. Техният баща трябва да покрие 432 лв. върху присъдената издръжка и още 1050 лв. разноски по делото. Решението може да се обжалва пред окръжния съд в крайдунавския град.

Реклама

От съвместното си съжителство с М.А.А. в село Острица жената ражда две момичета и едно момче, които сега са по на 16, 13 и 7-годишна възраст. Заради непрекъснатия тормоз, домашното насилие и отказа да осигури пари за издръжката вкъщи Е.Г.Г. заминава преди 5 г. за Германия. Мъжът й веднага завежда две от хлапетата при родителите й в град Две могили, а третото изоставя край дома им.

Гурбетчийката поема издръжката на всички, но бабата и дядото са принудени да освободят обитаваното жилище под наем. М.г. внуците им са прибрани чрез "Социално подпомагане" за 6 месеца в приюта за безнадзорни деца на БЧК. Накрая майка им решава да си ги прибере и съдът се произнася в нейна полза. Тя вече има постоянна работа в Германия и е намерила училище за децата си.
Съдебната справка сочи, че осъденият баща никога не е работел. Полицията го издирва от 5 г., защото преживява от кражби.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама