Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5290573 www.bgdnes.bg

Атентаторът на Алексей Петров вземал инвалидна пенсия

Украинецът Роман Логвиненко, който преди седмица бе обвинен, че е организирал атентата срещу бившия съветник в ДАНС Алексей Петров, бил инвалид и получавал инвалидна пенсия.

47-годишният мъж страдал от хепатит С, затъмняване на белия дроб, проблеми с жлъчката и изваден далак. Заради многото си болести имал инвалиден паспорт, стана ясно в Софийския апелативен съд, където трябваше да се реши дали украинецът да остане в ареста.

Реклама

Адвокатите му представиха 10 медицински документа за здравословните проблеми на клиента си, но на руски.

Те поискаха да бъде направен преглед на Логвиненко, който да каже дали при толкова болести може да стои в килията и какви лекарства да пие.

Съдът ще се произнесе на 16 февруари. Дотогава лекарите трябва да са готови със заключението, а документите трябва да бъдат преведени.

Според прокуратурата Логвиненко, който бе задържан на 31 януари на ГКПП Дунав мост, е довел у нас сънародниците си Максим Чорни, Артьом Темпински и Йевен Балков. Чорни и Темпински били преките стрелци и Балков им помагал. Тримата се издирват от Интерпол. По колата на Алексей Петров бе стреляно с 2 гранатомета на 29 октомври м. г.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама