Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5290615 www.bgdnes.bg

Приключва разследването срещу възпитател, присвоил печеливш лотариен билет от свой ученик

На път да приключи е разследването по случая, в който възпитател във Възпитателното училище-интернат в Завет е присвоил лотариен билет с печалба от 100 000 лева от свой ученик.

Това съобщи директорът на учебното заведение Ахмед Ферхад, цитиран от "Дарик".

Той заяви, че иска колкото се може по-бързо да приключи разследването, за да се изчисти името на училището. Местните хора укорявали всички работещи там, поставяйки ги под общ знаменател, с въпроса: „на това ли учите децата?“. За себе си съм си изяснил истината – признава директорът, но не обявява становището си.

Реклама

 Възпитателят Ергин Хасан се е върнал от болнични, вече е на работа, 14-годишното момче също на училище. По разпореждане на Ферхад менторството над детето е пренасочено към друг възпитател. Педагозите са предупредени, ако има нужда да обръщат повече внимание на момчето, което е подложено на стрес, но с общи усилия е преживяло това, което му се е случило.

Миналия ноември 42-годишният Ергин Хасан бе обявен като един от спечелилите 100 000 лева участници в Националната лотария. По-късно стана ясно, че билетът е закупен от негов възпитаник, а възрастният мъж прибрал билета, за да го съхранява, но сам получил печалбата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама