Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5291034 www.bgdnes.bg

Кметът на Белгун искал от шефа на земеделската корпорация 500 000 евро за данък "спокойствие"

Председателят на местната земеделска кооперация в Белгун д-р Кралю Кралев е бил изнудван и заплашван от кмета на селото Благомир Станев.

През декември миналата година Кралев е получил анонимно писмо с искане за 500 000 евро и отправена заплаха за живота му и този на семейството му, разказа Кралев пред "Фокус".

Реклама

Писмото било последвано и от няколко SMS -а. „На 5 декември с пощата при мен пристигна анонимно писмо, което съдържаше предупреждение да приготвя 500 000 евро като данък спокойствие. Парите да бъдат в стари купюри, след като приготвя парите да боядисам портала в червено, а парите да ги нося в джипа, като ще ми се каже какво да правя.

В противен случай ме заплашиха, че на Коледа едно от внучетата ми, аз имам четири прекрасни внучета, няма да получи подаръка си. Естествено сигнализирах полицията. През този период на издирване получавах и заплашителни SMS-и, здравето ми се влоши”, допълни д-р Кралю Кралев.

По думите му след оперативно-издирвателни мероприятия в края на месец януари по случая е арестуван кметът на селото Благомир Станев.

„След като е признал, че е извършил деянието, е бил освободен. Като мотив за изнудването е посочил, че имаме неуредени икономически отношения. Отричам подобно твърдение, тъй като на никого нищо не дължа. И в личен план, и като председател на местната кооперация нямам никакви задължения към никой”, заяви д-р Кралю Кралев.

Той допълни, че се притеснява за себе си и за близките си, тъй като този човек е на свобода. „Няма обвинение, ходи на работа, трябва ли да стане нещо по-лошо, за да бъде задържан”, попита д-р Кралю Кралев.

Реклама
Реклама
Реклама