Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5291373 www.bgdnes.bg

Батман и Зоро гонят топката

В Дания сравниха българския национал Николай Бодуров с Батман. Роденият в Благоевград защитник е със счупен нос и ще носи предпазна маска в мача на своя нов клуб "Мидтиланд" срещу английския гранд "Манчестър Юнайтед" от турнира Лига Европа. Самият Бодуров признава, че троши носа си за трети път в живота. Той далеч няма да е първият български играч, който ще излезе маскиран на терена.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България Днес"!


Страшилището за ЦСКА Георги Иванов се изправи срещу вечния враг с маска на лицето още в дербито, играно през май 2009 година. Гонзо бе със счупена скула и заради това пътува специално до Германия, където да му бъде изработен лицевият протектор. Тогава нападателят на "Левски" беше прекръстен на Зоро като популярния филмов герой. Филмът "Маската на Гонзо" обаче продължи едва 11 минути, след като травмата на играча се усложни и той бе изваден от игра. Въпреки това "Левски" спечели дербито с 2:0, а впоследствие стана и шампион.
Маската на Ивелин Попов не ни помогна в европейската квалификация срещу Хърватия на стадион "Васил Левски" през 2014 година. Тогавашният капитан на националния отбор сложи черен шлем на главата си, но не успя да изплаши защитниците на "шахматистите". Нападателят претърпя операция, след като счупи дясната си скула при сблъсък със съотборник на тренировка в Правец. Това наложи поставянето на предпазната маска, с която той игра известно време и в руското първенство.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама