Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5291820 www.bgdnes.bg

Изправят на съд ученик, разпространявал марихуана в Троян

Окръжната прокуратура в Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 17-годишен ученик разпространявал марихуана.

Обвинението срещу М. Ц. е за това, че през периода от август 2014 г. до юли 2015 г., в Троян, като непълнолетен, при условията на продължавано престъпление, продал канабис на три лица, а на 16 юни 2015 г. направил опит да пласира на девойка 1.183 грама марихуана на стойност 7,10 лв.

Реклама

Той е обвиняем и за това че на 16 юни 2015 г., държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества две опаковки общо 0, 575 гр. суха тревиста маса - марихуана на стойност 3,45 лв.

Младежът бил известен сред свои познати като дилър на трева. Начинът на продажбата бил, като обвиняемият получавал обаждане по телефона, след което се уреждала среща, на която ставало предаването на наркотика срещу заплащане. Така през август 2014г. в близост до жилищната сградата, където живеел, продал на трима младежи три топчета с марихуана за 30 лева. По същия начин, след уговорка по телефона, се осъществили и другите две продажби. На 16 юни м.г. около 14 часа, след получен сигнал в РУП- Троян полицейски служители извършили проверка и засекли ученика при опит за продажба на поредно топче марихуана.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд – Ловеч.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама