Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5293092 www.bgdnes.bg

Майката на момичето, обвинило Евстатиев в изнасилване: Тя сънува кошмари (Обновена)

Единствено и само служебни взаимоотношения съм имала с бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев, лични - не. Това заяви пред Нова телевизия Христина Белухова, майка на момичето, обвинило Евстатиев в изнасилване.

Ако знаех какъв е, не бих имала дори служебни отношения, категорична бе Белухова. Тя нарече „пълен абсурд” твърденията, че е имала интимни отношения с Евстатиев.

Реклама

Дъщеря ми не е била в щаба му. Това е силно преувеличено. Веднъж са я извикали да раздава листовки, каза още майката на детето. "Тя искаше да кандидатства право той й е казал, че ще и помогне, ще я уреди, защото има връзки навсякъде", допълни жената.

"Той не е човек. Нищо не искам да му казвам след това, което направи", заяви още тя. "Бях много обидена и ми стана тежко. Никога не съм вярвала, че той може да хвърли вината върху нея, тя не е имала контакти с момчета", разказа майката по повод твърденията на Евстатиев. Казал й с остър тон да каже пред родителите си, че е била при приятелка, допълни тя.

"Беше видимо неадекватна, разчорлена, с измачкани дрехи, мръсна, от устната й течеше кръв", разказа майката за фаталния ден. Тя е относително доверчива и наивна, то си е дете още, вярва на всеки и си мисли, че всеки й мисли само добро, обясни тя.

Бях изпаднала в паника – толкова време да не ми се обади, мислех, че всичко може да й се е случило, разказа още Белухова. Винаги ми се обажда след училище, затова като не звънна, изчаках известно време и започнах да звъня, допълни жената. Със съпруга й звънели на приятелки, после сигнализирали в полицията. Момичето се прибрало около 18 ч.

Майката разказа още, че на сутринта, след като бил задържан, Евстатиев се обадил на нейния телефон. Като не му вдигнала, звъннал на съпруга й. Изплашихме се, допълни тя.

Момичето продължава да сънува кошмари, по улиците непрекъснато се озърта и като види кола, подобна на тази на Евстатиев, се стряска, разказа майката. В момента тя посещава двама психолози.

Реклама

Роднините на Евстатиев са близки до семейството, въпреки това след случилото си никой от тях не се е поинтересувал как е момичето и родителите й. 

"Искаме Евстатиев да си получи заслуженото. Няма да заведем граждански иск срещу него, не искаме пари", категорична бе Белухова.

Днес Стрелча се вдига отново на протест, а утре Районният съд в Панагюрище отново ще гледа искането на адвокатите бившият кмет да бъде освободен заради влошено здраве.

 

Реклама
Реклама
Реклама