Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5293613 www.bgdnes.bg

КАЧИ! Абитуриентът убиец от Смолян: Пуснете ме да се дипломирам

Антон използвал случайно ножа, за да умъртви 24-годишния Никола Мавродиев

18-годишният Антон Петков от Смолян, който намушка смъртоносно с нож 24-годишния Никола Мавродиев, поиска домашен арест, за да се дипломира. "Нямам намерение да се укривам, не бих извършил и друго престъпление", заяви той пред пловдивския апелативен съд. Адвокатът му Стоян Братанов посочи, че младежът е с чисто съдебно минало и трябвало да му се даде шанс да завърши средното си образование. Оказал пълно съдействие при намиране на ножа, с който умъртвил 24-годишния строителен работник. "Носил е хладното оръжие в себе си и го е използвал случайно", заяви защитата.
Боят се заформил на 27 декември м.г. пред дискотека "Сити" в родопския град заради момиче. Според прокуратурата в урината на абитуриента било открито наличие на амфетамини и алкохол, когато е извършил престъплението. По време на цялото заседание сестрата на убития Анастасия Мавродиева държеше портрет на брат си плачеше. Приятели на Никола също присъстваха в съда и издигнаха плакати "Искаме справедливост".
"Загубих брат ми и държа да зная с какво право убиецът е посегнал на живота му", заяви Анастасия.
Според прокурор Божидара Попова изключително противоречиви са показанията на свидетелите. Едните били приятели на жертвата, а другите - на убиеца. Още не било ясно кой първи е предприел боя.Антон нанесъл няколко удара с нож в областта на корема. С последния проникнал до гръбначния стълб и срязал артерията на Никола.
"Доводът, че му предстои абитуриентство и трябва да го пуснем е несъстоятелен при положение, че е отнел човешки живот. Ако е под домашен арест, ще въздейства на свидетелите", посочи прокурор Попова.
Апелативните магистрати потвърдиха постоянния арест, наложен от смолянския окръжен съд. Приятелите на жертвата ръкопляскаха.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама