Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5295155 www.bgdnes.bg

Пробация за бивш кмет на Исперих, ремонтирал стари сгради с пари за бедствия

Върховният касационен съд осъди на пробация бившия кмет на Исперих Адил Решидов за нецелево изразходване на 365 358,86 лв. бюджетни пари.

Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване. С това си решение ВКС потвърждава наказанието, дадено на Решидов от Върненския апелативен съд.
С присъда от 13 май 2014 г. на Разградския окръжен съд той бил признат за невинен. 
Обвинението на Решидов е, че от 18 ноември 2008 до 9 септември 2009 г. се разпоредил с целеви бюджетни средства за преодоляване на последиците от бедствия и аварии не по предназначението им, от което са настъпили вредни последици за държавата.
На 18 ноември 2008 г. той подал искане за предоставяне на бюджетни средства за ремонт на две сгради на общинската администрация, детска градина в с. Лудогорци, джамия в с. Драгомъж и църква в с. Малък Поровец. В искането обяснил, че сградите са пострадали от силен вятър и дъжд, излял се в района на 5 октомври 2008 г.
При последвалите ремонти били усвоени 365 358,86 лв. После обаче безспорно било доказано, че на тази дата е валял слаб до умерен дъжд и духал силен вятър. Те действително влошили състоянието на сградите, които обаче били и преди това в окаяно състояние, стари, неподдържани, с течове по покривите, фасадите, дограмата и пода в резултат на дългогодишното въздействие на атмосферните условия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама