Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5295189 www.bgdnes.bg

Облачно и до 13° в петък

Утре минималните температури ще са между 0°и 5°, максималните - между 8° и 13°.Това съобщи за Фокус дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца – през деня ще остане без съществена промяна, но привечер ще започне да се понижава. През следващото денонощие ще има значителна облачност. През нощта и утре преди обяд на места от запад на изток ще бъде със слаби превалявания, предимно от дъжд. Временни разкъсвания на облачността ще има около и след обяд над Западна България. Привечер в южните райони отново ще започнат превалявания от дъжд. През деня вятърът ще се ориентира от изток-югоизток и ще бъде слаб. Минималните температури ще са между 0° и 5°, максималните - между 8° и 13°.

През нощта срещу събота превалявания ще има на повече места в страната. По Черноморието ще има значителна облачност, до обяд със слаби превалявания от дъжд. След временно спиране, привечер по Южното Черноморие отново ще започнат превалявания. Максималните температури ще са между 7° и 11°.

Температурата на морската вода е 6°-7° градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала. Над планините облачността ще бъде значителна. Ще има слаби превалявания над 1700-2000 м – от сняг, в по-ниските части - от дъжд. Ще духа умерен и силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - плюс 2°.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама