Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5296877 www.bgdnes.bg

Делян Пеевски: Не съм уведомен за проверка на НАП в дружествата, в които имам участие

Нито аз, нито дружествата, в които имам участие, са уведомявани по надлежния ред за проверка от страна на НАП. Това заяви Делян Пеевски, депутат от ПГ на ДПС, в интервю за „Фокус” във връзка с информацията, че НАП проверява негови фирми и произхода на средствата за придобиване на участията в „Техномаркет“, „Химко“, „Юрий Гагарин“, „Булгартабак“ и на сградата на бТВ.

„Не ми е известно да има такава проверка, защото нито аз, нито дружествата, в които имам участие, са уведомявани по надлежния ред. Но е странно, че проверките на НАП вече се официализират чрез „Медиапул“. Това ли е новият говорител на данъчните органи?”, коментира депутатът, появилите се в медията твърдения за такива проверки.

Реклама

Пеевски посочи, че е проверяван многократно и подобни действия не го притесняват, защото както личните му доходи, така и приходите на дружествата, в които има участие, са напълно прозрачни и доказани.

„По-интересен обаче е въпросът, кога НАП със същото усърдие ще провери и бизнесите на Иво Прокопиев например”, каза още Делян Пеевски.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама