Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5297133 www.bgdnes.bg

50% от престъпленията в Пиринско са разкрити, отчетоха пред министър Бъчварова

3750 престъпления са регистрирани в ОД на МВР - Благоевград за 2015 г., показва годишният отчет на дирекцията. По криминална линия са 3361, а по икономическа - 389. Процентът на разкриваемост е 50,03%, което е с 8 пункта над средното за страната. С този процент областната дирекция се нарежда на 13 място. В сравнение с 2014 г. процентът на разкриваемост е увеличен с 11 пункта.
"Положените професионални усилия са очевидни, за това говорят и отчетените резултати", каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на годишния отчет на ОДМВР Благоевград. Посочи, че един от приоритетите, заложени от ръководството на МВР, е противодействието на конвенционалната престъпност Ц работа, която изисква постоянни усилия и още по-добра организация. Вътрешният министър акцентира и върху предизвикателствата, пред които МВР и страната ни са изправени - миграционният натиск и заплахата от радикализация и тероризъм.
Положителна оценка за работата на ОДМВР-Благоевград и постигнатите резултати изказа и главен комисар Георги Костов. "Считам, че с нашата дейност сме повишили доверието в МВР", заяви още той.
Пред състава на дирекцията бяха разяснени и целите на предстоящите структурни промени, които да доведат до по-успешни резултати в борбата с престъпността.
На годишния отчет на дирекцията присъства и кметът на Благоевград Атанас Камбитов, който благодари на служителите за доброто взаимодействие и изрази увереност, че изграждането на видеонаблюдение ще допринесе за постигане на по-високи резултати в съвместната борба с престъпността.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама