Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5300706 www.bgdnes.bg

"Армията" изпрати с цветя и аплодисменти незабравимия №3

“Българска армия” изпрати на крака незабравимия си №3 преди контролата с “Дунав” (Русе). След минутата мълчание преди двубоя целият стадион започна да аплодира любимеца си Трифон Иванов.

Много от феновете дойдоха на мача с цветя и свещи, които бяха положени на звездата на Трифон Иванов на алеята пред стадиона.

Реклама

“За нашето поколение Трифон и Стоичков бяха едни от най-големите лидери на ЦСКА. Ако не бяха те, със сигурност нямаше да постигнем и 1/2-финалите и шампионските титли”, категоричен бе Васил Бурановски, известен като Васо Пожарната.
“Тази новина дойде като гръм от ясно небе. Той бе и си остава легенда, която трудно може да бъде застигната”, коментира Ивайло Петров, който е помощник-треньор на Христо Янев.

“Това са хората, които ни показаха как се играе голям футбол. От тях се учехме. Заради това никога няма да ги забравим”, заяви и наставникът на “червените” Янев.
Повечето играчи на ЦСКА също признаха, че биха искали да постигнат поне част от успехите на Трифон Иванов на футболния терен.

Вероятно за да покажат как се действа безкомпромисно в тежък момент те направо пометоха лидера в “Б” група с 6:0 в последния си мач преди началото на пролетния дял в Югозападната “В” група. “Дунав” е единственият претендент за място в елитната група от следващия сезон, като имаше пълно превъзходство във втора дивизия през есента.
Като за мач в духа на Трифон Иванов съдията показа три червени картона, но и двата отбора доиграха контролата с пълни състави.

Станислав Маламов даде преднина на ЦСКА в 14-ата мин. Той засече центриране от корнер на Борис Галчев и откри с глава.

При опасна атака за ЦСКА в 28-ата мин Йорданов пусна отново към Станислав Маламов, който напредна и центрира, но никой от “червените” не успя да засече в наказателното поле на “Дунав”. В 42-ата Момчил Цветанов изпълни не лошо пряк свободен удар от дъгата пред наказателното поле, но стражът на “Дунав” спаси, а минута по-късно заради спречкване между Кирил Динчев и Атанас Атанасов двамата получиха червени картони, но бяха заменени според предварителната договорка.

Четири минути след подновяването на играта през второто полувреме Мирослав Будинов от “Дунав” получи червен картон за груба проява и отново на негово място се появи играч.

Реклама

В 50-ата влезлият като резерва за “червените” Николай Цветков отправи хубав удар, но вратарят на гостите Мартин Луков се намеси навреме.

ЦСКА вкара втори гол в 55-ата мин. Момчил Цветанов се възползва от грешка в защитата, овладя топката и останал очи в очи срещу вратаря, реализира за 2:0.
В 60-ата Николай Цветков вкара за 3:0 за ЦСКА.

Нови 8 минути по-късно резултатът набъбна на 4:0, като този път се разписа Петър Витанов. Той вкара с добавка, след пряк свободен удар на Борис Галчев.
Само в рамките на минути - в 71-ата и 72-ата, ЦСКА покачи на 6:0 с попадения на Александър Александров и отново на Николай Цветков.

ЦСКА можеше да отбележи още голове във вратата на “Дунав”, като в 75-ата Божидар Чорбаджийски уцели гредата в стил “Трифон Иванов”.

Реклама
Реклама
Реклама