Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5447941 www.bgdnes.bg

Майката на прегазения на Черния Великден Трифон: Убиецът на сина ми е на свобода!

Иво Ангелов

"Убиецът на детето ми е на свобода. Данаил някои уикенди се прибира при родителите си и прекарва време с тях. През останалото време работи в цех за палети и реално почти не стои в затвора. А аз никога повече няма да мога да видя и прегърна детето си."


Това заяви пред "България Днес" Катя Трифонова. Тя е майка на Трифон - едно от шестте деца, които бяха зверски прегази на Черния Великден. На днешната дата се навършват точно 5 години от трагедията, която разтърси цяла България.
На 23 април 2011 г. шестима младежи загинаха в Симеоновград, ударени от шофьора Данаил Георгиев, загубил управлението над автомобила си. Младежите Трифон Трифонов, Яница Бойчева, Георги Георгиев, Евгени Атанасов, Красимир Марков и Мелин Зеид бяха на възраст между 17 и 19 години. Шофьорът Данаил получи 12 г. затвор, а братовчед му Живко Желев, който му дал ключовете от колата си - 7 г., реши Върховният касационен съд.
Двамата първоначално бяха пратени в затворническо общежитие в Гълъбово, но след закриването са преместени в затвора в Стара Загора. Всяка сутрин двамата отиват на работа - Данаил в цеха, а Живко в автосервиз.
"Какви затворници са тези?! Та те почти не стоят зад решетките. С тази работа и добро поведение Живко сигурно съвсем скоро ще излезе на свобода. Как да ги гледам в очите, когато се срещнем на улицата? Те са много големи наглеци. Просто не мога да проумея, че един ден отново ще бъдат по улиците на Симеоновград", каза още Трифонова.
Всички родители на загиналите деца ще се съберат тази вечер на лобното им място, за да запалят по свещ и да почетат паметта им. Към небето ще бъдат пуснати и 6 бели гълъба. "Първо ще отидем до гробчето на Трифчо във Велико Търново, а после ще пътуваме за Симеоновград, където ще се видим с другите родители на мемориалния комплекс", добави почернената майка.
"Най-лошото е, че в Симеоновград млади момчета без книжки карат бясно по улиците. Полицаите не ги закачат, защото са приятели с родителите им. Това е безумие. Лош е и примерът, който известни лица дават на децата. Вижте Жана Бергендорф, вижте Елена Петрова, вижте Максим Ставийски. Тези хора показват на децата, че могат да пият алкохол и да вземат наркотици, а после да се качат да шофират. Това е ужасен пример за подрастващите", добави Трифонова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама