Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5455310 www.bgdnes.bg

Венцислав удушил Деси с чаршаф

Зверска трагедия потресе Горна Оряховица, след като 22-годишният студент по икономика Венцислав Атанасов удуши със завивка 16-годишната си приятелка Десислава. Зловещото убийство от ревност бе извършено около полунощ във вторник в семейната къща на десетокласничката в горнооряховското село Правда.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България Днес".

Реклама

Час след като Венцислав полудява и омотава чаршафа около главата на любимата си, той пали колата и отива да се предаде в районното управление. В 2.35 часа той влиза в участъка и със сълзи на очи казва на дежурния, че е удушил собственоръчно приятелката си. Ченгетата веднага му щракват белезниците, а тестът с дрегер отчита 0.96 промила алкохол. Криминалистите моментално го грабват и се отправят към къщата на ужасите. В спалнята те откриват безжизненото тяло на Деси. Студентът прави пълни самопризнания и разказва на разследващите всички подробности около бруталното престъпление. Той обяснява как през деня взел Деси и двамата отишли в наследствената къща на родителите й, за да се усамотят. Седнали на масата с бутилка вино и започнали да си говорят и наслаждават на спокойната обстановка. Докато обръщал чаша след чаша, Венцислав започнал да подпитва гаджето си за бившия й приятел, от когото той много я ревнувал. Нервите на момичето не издържали на арогантните подмятания на ревнивеца и тя с раздразнение му казала, че по-рано през деня се била чула с него. Венцислав на мига полудял и изпаднал в яростен пристъп. Той се нахвърлил срещу Деси и започнал да я блъска. Момичето паднало на леглото, а изродът я възседнал. Той грабнал завивката, омотал я около главата й и затегнал клупа. Докато разсъдъкът на Венцислав започнал да се възвръща и той постепенно да осъзнава какво върши, девойчето вече било издъхнало в ръцете му.

Всички съученици на красивата Десислава от професионалната гимназия "Атанас Буров" в Горна Оряховица са потресени и не могат да повярват, че лъчезарната им приятелка вече не е сред тях. Разследващите провеждат разпити на близки и роднини на убитото момиче. По непотвърдена информация става ясно, че те също знаели за жестоката ревност, която изпитвал Венцислав, и съветвали Деси да се раздели с него. Според запознати момичето се залюбило с душманина си почти веднага след като се разделила заради изневяра на предишното й гадже. Под някои от снимките й във Фейсбук тя е написала:
"Най-голямата грешка, която може да направи един мъж, е да накара момичето, което държи на него, да изгуби усмивката и чувствата си към него...!" и "Успях да заменя хора почти незаменими и да забравя незабравими. Разочаровах се от хора, в които винаги съм вярвала". Тези публикации, както и фактът, че Деси все още поддържала връзка с предишния си любим, тласнали Венцислав към убийството.

Христо ГЕНАДИЕВ

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама