Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5460035 www.bgdnes.bg

Евстатиев се чука с яйца у дома

Обвиненият в изнасилване на ученичка Иван Евстатиев най-вероятно ще бъде пуснат под домашен арест заради влошеното му здравословно състояние. Адвокатът му Ташкена Колчева планира да входира молба с искане за промяна на мярката му, тъй като клиентът и вече от три седмици е в психиатрията в Пазарджик след като се сринал психически в ареста. Най-вероятно това ще се случи след Великден, поясни защитничката на бившия кмет на Стрелча и Пазарджик.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България Днес".


Иван Евстатиев бе обвинен в изнасилване на 16-годишната Ирена в хотелска стая. Пострадалата твърди, че кметът я е напил, а след това я е правил насилствено секс с нея. Преди инцидента момичето е било девствено, твърдят медиците.
След като бе арестуван и пратен в килия до началото на процеса, Евстатиев изпадна в тежка депресия и бе отведен в болница с инсулт, като животът му бе застрашен. След като се стабилизира, той бе върнат в ареста, където последвал втори колапс - Евстатиев се сринал психически и бил изпратен в психиатрия, където да бъде непрекъснато наблюдаван от експерти. Той ще остане там и през Великден, като най-вероятно ще бъде освободен за лечение под "домашен арест".
Нервната система на Евстатиев била разклатена от 2008 година, когато той бе ранен с два куршума. Официалната версия бе, че се е наранил, докато разглеждал пистолета на тъста си. Бившият кмет оцеля като по чудо, а истината за случая остана в семейството му, но оттогава Евстатиев бил на антидепресанти.
Новата епикриза, с помощта на която той се настани в по-уютна среда до началото на процеса, е издадена от МБАЛ "Свети Георги" в Пловдив от независим психиатър. Специалистът диагностицира похотливия кмет с тежка депресия, а охраната е инструктирана да следи да не си посегне на живота в болничната стая.
Междувременно е назначена тройна съдебномедицинска експертиза, която да установи до каква степен е разклатен психически екскметът на Стрелча. На базата на нейните резултати ще се вземе решение и къде ще чака процеса поболелият се градоначалник.
През февруари след двучасово заседание Пловдивският окръжен съд реши обвиненият в изнасилване да остане затворен, за да не се опита да манипулира потърпевшата. Момичето твърди пред разследващите, че след като я изнасилил, кметът Евстатиев я заплашил с убийство, ако си отвори устата, и я откарал до дома й. Пострадалата също минава през интензивна терапия с психиатър заради инцидента. Момичето имало страхова невроза и не искала и да чува името на Евстатиев, разказа баща й Георги. Самият той не вижда проблем в това Евстатиев да е в психиатрия, защото смята, че там е по-лошо, отколкото в ареста.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама