Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5460143 www.bgdnes.bg

Последните думи на Ситнилски: Плюха ме достатъчно в живота!

Борислав РАДОСЛАВОВ

"Наслушах се на глупости в живота, достатъчно ми е! Един повече или по-малко че ще ме плюе, не ме интересува. Имам си личен живот, живея го както намеря за добре."
Това бяха последните думи на покойния Камен Ситнилски, изречени пред "България Днес" съвсем наскоро. Бившият заместник главен прокурор и член на Висшия съдебен съвет издъхна внезапно вчера на връщане от Черна гора. По пътя му прилошало и починал в Белград.


Името на 66-годишния магистрат ще се запомни най-вече със скандала около избора му за член на ВСС. По-късно бе уволнен с аргумента, че е използвал служебното си подчинение да склони подчинените си прокурори да гласуват за него.
Скандалът избухна, след като изтекоха записи на разговори между него и държавните обвинители. Той се разгоря още повече и с протестите пред сградата на ВСС с дейното участие на Бисер Миланов-Петното. На нея лъснаха и некролози с лика на Ситнилски.
Разследване на "България Днес" разкри и други мръсни тайни около Камен Ситнилски.
В интервю от затвора в Бобовдол соченият за част от страховитата групировка на Таки - Асен Китанов-Психото, обвини Ситнилски в потулване на убийство и прикриване на групата на Райко Кръвта.
За убийството на бандита Кирил Малинов от село Драговищица Психото беше осъден на 18 години затвор, а после оправдан.
"Имам цял запис на истинския убиец как разкрива цялото убийство на жена му. Доказателствата съм ги давал на чичо ми и той лично ги е носил в прокуратурата. Подадох жалба, че Ситнилски укрива убийство, след като има доказателства. А отговорът от Върховната касационна прокуратура беше, че по онова време Ситнилски бил във Висшия съдебен съвет. Значи щом е във ВСС, може да прикрива убийство и да си трае, така излиза", разказва Асен Китанов.
От друга страна, Ситнилски покровителствал бандата "Килърите 3", категоричен е Китанов.
"Райко и баща му имат частно гробище до родното им село Лялинци. Това са купища убийства през годините - към 30-40 броя. А бай Васо се хвалеше из целия град и така плашеше хората. Целият град го знае, децата също. Но са прикривани години наред от бившия заместник главен прокурор Камен Ситнилски и затова си вършеят. Те са клали, убивали и са чакали той да ги оправи. Той им е давал гръб", сподели пред вестника Асен.
В заключение добавя: "Самият Ситнилски се хвалеше, че синът му е в ДАНС, а дъщеря му е съдия. Знаете ли иначе колко бързо нещата щяха да излязат наяве и този човек щеше да отиде в затвора."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама