Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5460424 www.bgdnes.bg

Пеп трепери от яд

Треньорът на "Байерн" (Мюнхен) Хосеп Гуардиола е треперил от яд след загубата при гостуването на "Атлетико" (Мадрид) в първия полуфинал от Шампонската лига. Баварците паднаха с 0:1, а Пеп е бил бесен едва ли не на целия свят, пишат германски медии.
Гуардиола има трофей като треньор от най-престижния клубен футболен турнир, но с "Барселона", а с "Байерн" е стигал само до полуфиналната фаза.
Единствения гол в мача на "Висенте Калдерон" отбеляза Саул в 11-ата минута, когато премина през трима защитници и "препарира" вратаря Мануел Нойер с шут в далечния ъгъл. След това колегата му Ян Облак извади няколко топки, двата тима удариха по една греда, а имаше и претенции за дузпа в полза на гостите.
Гуардиола остана ужасно недоволен от футболистите си, с които иска да се раздели освен със сребърната салатиера и с купата от Шампионската лига. Още повече ако отпадне преди решителния мач, испанският треньор е наясно, че на изпроводяк медиите ще го съсипят от критики.
"Трябва да играем по коренно различен начин на реванша - коментира Пеп. - Техният гол беше брилянтен, но и той падна след наша груба грешка. Сами можете да видите, че Саул проби напълно необезпокояван и нашите играчи просто се пазеха. Не съм доволен от играта ни. Не бива да им позволяваме да тичат толкова свободно и да печелят фаулове. Ако го позволим и на реванша, ще ни бъде много трудно."
Чаби Алонсо предупреди играчите на "Атлетико" да не бързат да се радват, че вече са финалисти в Шампионската лига.
"Мнозина от тях навярно вече си мислят, че са финалисти. Но има още 90 минути на "Алианц арена". Резултатът от първия мач определено дава предимство на съперника, но на реванша ще играем на собствения си стадион пред верните ни фенове.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама