Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5461659 www.bgdnes.bg

Задигнаха банкомат в центъра на Велинград

Банкомат е бил изтръгнат и откраднат от фоайето на банкова институция във Велинград, съобщи за "24 часа" говорителят на полицията Мирослав Стоянов. Кражбата е била извършена около 4,30 часа в петък сутринта.

Неизвестните извършители са проникнали в помещението с банкомата, което се намира на централната пешеходна улица и на броени метри от сградата на община Велинград. Предполага се, че те са привързали банкомата със стоманени въжета и с помощта на мощен джип са го изтръгнали от мястото му, след което са го натоварили на возилото и са изчезнали в неизвестна посока. От полицията отказват да съобщят каква сума е имало в банкомата. Най-вероятно бандитите са изчакали той да бъде зареден максимално, като се имат предвид няколкото почивни дни за Великденските празници, когато курортния град се пука по шевовете от туристи.

За разкриването на извършителите са ангажирани полицейски екипи от Велинград и областната полицейска дирекция в Пазарджик. Иззети са записите от охранителните камери на местопрестъплението и района. Издирват се и евентуални свидетели на дръзката кражба.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама