Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5461715 www.bgdnes.bg

Фенове нападнаха шефа на Валери Божинов, пострада охранител

Генералният директор на сръбския футболен отбор Партизан, в който играят Валери Божинов и Иван Бандаловски, е бил нападнат , а в последвалото спречкване с феновете е пострадал тежко един от охранителите му и шофьорът. Информацията е на сръбски медии, съобщи БиТиВи.

Около 13,30 ч. местно време Милош Вазура е бил причакан от трима от феновете на Партизан на паркинга пред служебния вход на клуба. С викове "Има живот и след Партизан, няма да останеш още дълго тук" те нападнали директора, а в побоя са пострадали шофьорът и охранителят му.

Реклама

Цялото спречкване е заснето от охранителни камери, а записите са предоставени на полицията.

От клуба веднага излязоха с декларация, която осъжда остро действията на ултрасите. В нея те припомнят, че само преди седмица Вазура е бил в центъра на спречкване в официалната ложа на клуба, а от полицията не са взели предвид техните предупрежедения, че то няма да остане изолиран случай.

От ръководството на клуба искат бързо разследване по случая, като под отговорност да се подведат да са не само извършителите, а и подстрекателите на боя.

"Това не е Партизан и всеки, който в най-кратък срок на осъди нападението, няма право да се нарече фен на тима", завършва декларацията на клуба.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама