Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5462562 www.bgdnes.bg

Илияна Раева вари яйца в 4 тенджери, Азис боядисва 90

Още в четвъртък, както е по традиция, популярни личности боядисаха великденските си яйца.

Илияна Раева започна призори със завидно количество, което вареше едновременно в четири тенджери. По време на целия процес тя публикуваше снимки на личната си страница във фейсбук. Президентът на федерацията по художествена гимнастика бе готова към 10,30 ч и описа целия ритуал, който семейството изпълнява на празника: “Първите две червени яйца се боядисват преди изгрев-слънце, едното за дома, другото за църквата. Сменяте това вкъщи с миналогодишното, което заравяте за берекет в градината. Второто червено се оставя в църквата в събота срещу неделя. Първо на свещ се казват специални думи - “Дай Боже догодина пак да срещаме червено яйце.”, след което свещта се оставя под икона и тогава започваме да боядисваме. Двете червени яйца се оставят на източен прозорец, за да ги благослови слънцето. С първото червено яйце се прави кръст на челото на децата и всички вкъщи.”

По брой яйца може да се конкурира с нея само Азис, който също направи своите в четвъртък, но вечерта. “90 яйца... Да видим колко от тях ще оцелеят”, коментира той под кадъра си в социалната мрежа.

Реклама

Омбудсманът на републиката Мая Манолова се снима със своите и написа във фейсбук: “И нашите яйца за Великден са готови. Боядисахме ги с много любов и настроение! Благодаря на всички, които се включиха в кампанията “Великден за всеки” с мил жест към пенсионерите! Светли празници, приятели!”

Как се е справила с боядисването, се похвали и Алекс Раева. Изглежда, водещата не е успяла да опази всички до едно и сподели: “Ето ни и нас... пъстри, весели и почти всичките здрави! Желая ви топлина, уют и единение на този християнски празник! И мнооого любов, разбира се.”

Приятелката на Криско и тазгодишна плеймейтка Ася Капчикова също се е е заела с оцветяването на яйца в четвъртък. А дъщерята на Христо Стоичков - Михаела, боядиса яйцата си в Маями и с тяхна снимка пожела на приятелите си светли великденски празници.


Реклама
Реклама
Реклама
Реклама