Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5463998 www.bgdnes.bg

"168 часа": Бандити рекетират звездите от английската Висша лига

Колко е хубаво само да си футболист в английската Висша лига. Парите се леят като пролетен дъжд, мацките ще се избият коя първа да се качи в бентлито ти, бъдещето ти изглежда сигурно и безоблачно.

Но дали това не е лъскавата повърхност на една гнила действителност. Истински ли са усмивките върху лицата на звездите от "Манчестър Юнайтед", "Арсенал", "Челси" и останалите отбори в елита. Ако се вярва на последните разкрития на разследващи журналисти в Англия, младите и суперизвестни богаташи въобще не са чак толкова за завиждане. Оказва се, че около тях се навъртат стотици корави бандити, които са на мнение, че натрупаното богатство трябва да се споделя с ближния. И ако някой не е толкова благотворително настроен, въпросните опасни типове започват с психическия и дори физически тормоз.

Реклама

Пак според въпросното разследване някои играчи от Висшата лига плащат по около 10 хил. евро на месец, за да бъдат оставени на мира от добре организираните и изключително арогантни престъпници. Преминалите през българския преход нашенци добре знаят какво означава въпросната такса "спокойствие". Плащаш на едрото борче месечна такса. В случай че откажеш, те връхлитат куп нещастия. Магазинчето ти осъмва изпотрошено, колата ти пламва като факла и накрая отнасяш здрав пердах, който може да те прати завинаги в инвалидна количка.

Абсолютно същите заплахи са отправени към топфутболистите с напомпани до пръсване банкови сметки. Те очевидно нямат нерви и желание да борят престъпността с помощта на полицията и предпочитат да си плащат тихомълком. В крайна сметка за тях 10 хил. паунда са буквално джобни пари, при положение че някои от звездите вземат по 150 хил. паунда на седмица.

Има и такива, които пак не звънят в полицията, но решават да поведат лична битка с организираната престъпност. В Англия вече не е чак такава рядкост да срещнеш популярен футболист, заобиколен от трима-четирима яки гавази. В крайна сметка те пак си плащат, но на официални охранителни фирми и със сигурност пак живеят в постоянен страх.

Целия текст четете в "168 часа"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама