Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5464793 www.bgdnes.bg

Облачен и дъждовен понеделник

През нощта над страната ще бъде предимно облачно и на места, главно в Западна България ще превали дъжд. Ще духа слаб източен вятър. Минимални температури между 7° и 12°. Утре облачността над страната ще бъде предимно значителна, но само на отделни места ще превали слабо. След обяд източният вятър ще се усили. Максимални температури между 15° и 20°, в София около 15°. Такава е прогнозата за времето, съобщиха за „Фокус” от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Вечерта от югозапад ще започнат валежи, които през нощта срещу вторник ще се усилят и ще обхвата цялата страна. На места ще са значителни и интензивни.

Реклама

Над Черноморието ще има значителна облачност, но през деня ще се задържи без валеж. Ще духа слаб източен вятър, който ще се усили и след обяд вече ще е умерен и силен. Максимална температури 14-16°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето сутринта ще бъде 1-2 бала, но през деня ще се усилва и вечерта вече ще е 3-4 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно. По високите части ще превали слаб сняг, под 2000 метра дъжд. Ще духа умерен и силен югоизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 10°, на 2000 метра – около 3°.

Във вторник валежите ще продължат. На места ще са значителни и интензивни, главно в южните райони придружени и с гръмотевици. Вятърът ще отслабне и ще започне да се ориентира от североизток-север. Минималните температури ще са между 6° и 11°, дневните ще се понижат и в повечето места ще са между 10° и 15°, в югоизточните райони до 18°. През следващите два дни вятърът ще бъде със северна компонента, в повечето райони умерен. Валежите ще намалеят. Дневните температури в четвъртък слабо ще се повишат, но ще остане хладно за периода.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама